HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING (HIIT)

30 MINUTEN KNALLEN

High Intensity Interval Training is een zeer effectieve manier om in een korte tijd fitter te worden en vet te verbranden. De trainingen duren 30 minuten en zijn intensief. Je hartslag wordt met tussenpozen flink omhoog gejaagd. Hierbij hou ik rekening met jouw huidige conditie en pas de oefeningen en de intensiteit daarop aan. Deze vorm van trainen kunnen we bij jou thuis doen, maar is ook heerlijk om in de buitenlucht te doen. 

Hoe ziet een 30 minuten interval training eruit?

We beginnen met een warming-up om de spieren, gewrichten, banden en pezen goed warm en soepel te maken. Vervolgens gaan we een aantal verschillende oefeningen in circuitvorm doen, met steeds 10 tot 45 seconden rust tussen de oefeningen (de lengte van de rust is afhankelijk van jouw conditie)

Na de circuittraining volgt een cooling-down om de hartslag en je doorbloeding weer geleidelijk tot rust te brengen en het melkzuur uit je spieren te krijgen. Dit is om de kans op duizeligheid, kramp en spierpijn aanzienlijk te verminderen en het herstel te bespoedigen.

WAAROM HIIT?

Hoge Intensiteit Interval Training heeft een aantal grote voordelen.

  1. Het kost weinig tijd

  2. Je verbrandt meer calorieën in minder tijd en de afterburn is groter, dan met bijvoorbeeld en uur in matig tempo op de loopband of buiten lopen.

  3. Het geeft je stofwisseling een boost 

  4. Je kan het overal doen

  5. Het kan op elk niveau

  6. Het verbetert je hart-long conditie

  7. Je kunt kracht en conditie in één training proppen