top of page

AANPAK

Om te bepalen of een Personal Training traject iets voor jou is en of mijn werkwijze bij jou past, zullen we eerst een intake gesprek voeren en een proeftraining doen. Tijdens het gesprek bespreken we jouw doelen en wensen. Er is ruimte voor jou om al je vragen te stellen. Tijdens de proeftraining krijg je een beeld van wat je van sporten bij mij kunt verwachten.

 

Ik zal vragen stellen over je werk, je eetgewoontes, je slaappatroon, stressfactoren en of je blessures of andere pijnklachten hebt. Waarom ik al deze informatie nodig heb? Omdat lichaam en geest als één geheel functioneren. Alle genoemde aspecten hebben invloed op de vooruitgang die je kunt boeken met trainen. Hoe meer info ik heb, hoe beter ik het trainingsplan op jou kan afstemmen.

Als dit bij jouw doelen past, zullen we vóór de eerste training een meting doen en indien gewenst foto´s maken. Ik doe geen vetpercentage metingen en ik ben ook geen fan van de wegschaal (ik leg tijdens een gesprek graag uit waarom) We kunnen desgewenst met een meetlint de omtrek van je buik, heupen, bovenbeen en bovenarm meten. Dit herhalen we eens per 2 weken, om je vooruitgang bij te houden. Ook maken we eens in de paar weken nieuwe foto´s (alleen als jij dat wilt)

 

Samen met jou formuleer ik jouw doelstellingen. Jouw lange termijn doelstelling delen we op in enkele korte termijn doelstellingen. Ook doen we een bewegings-analyse: ik vraag je een aantal verschillende oefeningen uit te voeren waarbij ik goed kijk naar jouw bewegingspatronen.

Op basis van alle verkregen informatie stel ik een trainingsplan op.

De trainingen bestaan voornamelijk uit krachttraining. Met behulp van gewichten, elastieken, kabels en kettlebells doen we oefeningen om jouw lichaam sterker en strakker te maken.

Tijdens de trainingen kijk ik goed naar je en geef aanwijzingen en correcties waar nodig, zodat je goed leert bewegen en maximaal effect uit je trainingen kunt halen.

Ook geef ik mentale support. Ik zie het als een belangrijke taak om jou te stimuleren je grenzen te verkennen, zowel fysiek als mentaal. Je hebt je mentale kracht nodig om het fysieke te bereiken en omgekeerd zul je merken dat je, als je sterker en fitter wordt, mentaal ook sterker wordt. Je zelfbeeld en zelfvertrouwen groeien.

Tenslotte geef ik theoretische informatie over waarom we bepaalde oefeningen doen, het idee achter de opbouw van je trainingsprogramma en het effect van de trainingen op je lichaam.

Voedingscoach

Naast jouw Personal Trainer, ben ik ook je voedingscoach. Wat houdt dat in?

In het begin zal ik je vragen een eetdagboekje bij te houden, zodat ik goed inzicht krijg in jouw voedingspatroon en waar ruimte is voor verbetering. Op basis daarvan geef ik adviezen over keuzes die je kunt maken wat betreft je hoofdmaaltijden en je tussendoortjes. Ik vertel je over koolhydraten, eiwitten en vetten en geef je lijsten met welke voedingsmiddelen waar in zitten. Ik maak geen uitgebreide voedingsschema's met boodschappenlijstjes. Hierin heb je veel eigen verantwoordelijkheid. Wel sta ik altijd voor je klaar als je vragen hebt of inspiratie zoekt voor lekkere gezonde recepten. Het is mijn intentie om jou een gezonde leefstijl een eetgewoontes aan te leren, die je voor altijd kunt vol houden. Hierbij zal ik handvatten aanreiken waarmee je zelf, in stappen, eetswitches leert maken, waardoor jouw eetpatroon stap-voor-stap gezonder en voedzamer wordt.

 

bottom of page