top of page

STRETCH OEFENINGEN VOOR HET ONDERLICHAAM

glute-stretch-klein.jpg

BILSPIER STRETCH

Ga op je rug liggen met gebogen benen. Leg je rechterenkel op je linkerknie. Pak je linkerbeen vast en trek het been naar je toe. Leg je hoofd ontspannen op de grond. Nu voel je als het goed is je bilspier op rek staan. Het mag geen pijn doen. Adem rustig diep in en uit en hou de positie minimaal 30 seconden vast. Wissel daarna van been.

hamstring-stretch-klein.jpg

HAMSTRING STRETCH

Ga op je rug liggen met één been plat op de grond en pak het andere been onder de knieholte vast. Leg je hoofd op de grond en trek het been naar je toe. Nu voel je een stretch aan de achterkant van je been. Het mag geen pijn doen. Hou minimaal 30 seconden vast en wissel daarna van been.

Heup-stretch-klein.jpg

HEUPFLEXOR STRETCH

Zet je linkervoet en je rechterknie op de grond. Je voorste voet wijst recht naar voren. Duw je rechterheup heup naar voren en span je rechterbil aan. Steek je rechterarm de lucht in en buig licht opzij. Nu voel je als het goed is een stretch aan de voorkant van je heup en bovenbeen. Hou minimaal 30 seconden vast. Wissel daarna van been.

kuit-stretch-klein.jpg

KUIT STRETCH

Ga bij een muur staan en zet je handen tegen de muur.  Plaats één voet voor en één voet achter. Laat de tenen recht naar voren wijzen. Buig het voorste been en leun met het bovenlichaam schuin naar voren tegen de muur. Het achterste been is gesrtekt met de hiel in de vloer geduwd. Span de bilspier van het achterste been aan. Houd minimaal 30 seconden vas. Wissel van been.

quad-stretch-klein.jpg

BOVENBEEN STRETCH

Ga op één been staan. Pak het andere been vast bij de voet en trek de voet richting je bil. 

30 seconden vasthouden. Wissel daarna van been.

bottom of page