top of page
Voedingsadvies en Personal Training

VOEDING

Als je een Personal Training traject in gaat, krijg je ook voedingsadvies en -begeleiding. Dit houdt in dat ik je om te beginnen vraag om een eetdagboekje bij te houden. Hierin vul je naar waarheid alles in wat je dagelijks eet en drinkt. De bedoeling van het eetdagboekje is dat jij en ik inzicht krijgen in jouw eetgewoontes en -patronen. Zo word jij je bewust van wat je allemaal binnenkrijgt op een dag en kan ik op basis van jouw dagboek gepast advies geven over welke voedingsmiddelen je het beste kunt vermijden en/of vervangen voor gezondere alternatieven. Ik ga je leren om "eetswitches" te maken. Je gaat met mijn hulp stap voor stap gezondere eetgewoontes aanleren. Niet alles tegelijk, want uit ervaring is gebleken dat zulk soort drastische veranderingen vaak zorgen voor een terugval in "slechte" gewoontes. 

Je leert ook je voeding aan te passen aan jouw doelstelling. Dat kan zijn afvallen, aankomen, op gewicht blijven of uithoudingsvermogen verbeteren. Je krijgt kennis over de verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten (ook wel macronutriënten of macro's genoemd) en op welk moment van de dag je het beste wat kunt eten. 

Je krijgt van mij geen kant-en-klare voedingsschema's met boodschappenlijstjes. Wél deel ik veel lekkere gezonde recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes met je. Zo kun je iedere dag zelf kiezen wat je eet.

Voeding is zeer belangrijk als je wilt afvallen, met alleen maar sporten kom je er helaas niet, je zult ook echt je eetgewoontes moeten aanpassen. Als je vet wilt verliezen moet je zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Om goed inzicht te krijgen in wat je per dag binnenkrijgt en hoeveel calorieën waar inzitten, moet je gaan bijhouden wat je eet en jezelf aanleren verpakkingen te lezen en juist te interpreteren. Hier kan ik je bij helpen. En het betekent echt niet dat je de rest van je leven voeding moet gaan afwegen en calorieën moet gaan tellen, maar de eerste weken/maanden gaat dit je wel enorm helpen om kennis en inzicht te krijgen.

bottom of page